Lazer Kaynaklama Kusurlarının Çözümü

March 6, 2024
hakkında en son şirket haberleri Lazer Kaynaklama Kusurlarının Çözümü

Lazer Kaynaklama Kusurlarının Çözümü

 

Endüstriyel üretim, yeni enerji araçları, lityum piller, yarı iletkenler ve gelişmekte olan piyasalar talebinden ötürü, yüksek seviye, akıllı ve yeşil yönde gelişirken,Lazer kaynak talebi teşvik ediliyorÖzellikle tüketici elektroniği, yeni enerji araçları ve diğer alanlarda,Lazer kaynak için gereksinimler gittikçe artıyor., lazer kaynak için büyük bir pazar alanı sağlıyor.

Bununla birlikte, herhangi bir işleme yöntemi, ilkelerine ve süreçlerine hakim olmazsa bazı kusurlar veya kusurlu ürünler üretir ve lazer kaynak istisna değildir.Sadece bu kusurları iyi anlamak ve onlardan nasıl kaçınacağımızı öğrenmekle lazer kaynakının değerini daha iyi kullanabilir ve güzel görünümlü ve yüksek kaliteli ürünleri işleyebiliriz.QUESTT kaynak uygulaması mühendisleri, uzun süreli deneyim birikimiyle, endüstri meslektaşlarının referans ve iletişimi için yaygın kaynak kusurlarına bazı çözümleri özetledi!

1- Crack.

Devamlı lazer kaynakında ortaya çıkan çatlaklar, çoğunlukla kristal çatlakları, sıvılaştırma çatlakları vb. gibi termal çatlaklardır.Bunun başlıca nedeni, kaynakın tamamen katılaşmadan önce büyük bir küçülme gücü üretmesidirTel dolgu ve ön ısıtma gibi önlemler çatlakları azaltabilir veya ortadan kaldırabilir.

news-QUESTT-Solutions to Laser Welding Defects-img

2. Stoma

Lazer kaynakta kolayca oluşan bir kusur olan gözeneklilik. Lazer kaynakının erimiş havuzu derin ve dardır ve soğutma hızı çok hızlıdır.Sıvı erimiş havuzda üretilen gaz kaçmak için yeterli zaman yokBununla birlikte, lazer kaynak hızlı bir şekilde soğur ve üretilen gözenekler genellikle geleneksel füzyon kaynaklarından daha küçüktür.Kaynaktan önce iş parçasının yüzeyini temizlemek gözenek eğilimini azaltabilir, ve üfleme yönü de gözeneklerin oluşumunu etkileyecektir.

news-QUESTT-img

3Çırpın.

Lazer kaynakla üretilen sıçrama, kaynakın yüzey kalitesini ciddi şekilde etkiler ve lensi kirletebilir ve hasar verebilir.ve uygun şekilde kaynak enerjisini azaltmak sıçrama azaltmak olabilirEğer nüfuz yetersizse, kaynak hızı azaltabilir.

news-Solutions to Laser Welding Defects-QUESTT-img

 

4. Alt kesim.

Eğer kaynak hızı çok hızlı ise, küçük delikten kaynak merkezine doğru işaret eden sıvı metal yeniden dağıtmak için zaman olmayacak,ve kaynakın her iki tarafında da katılaşarak alt kesikler oluşturacak.Eklem montajı boşluğu çok büyükse, eklemleri doldurmak için erimiş metal azalır ve alt kesimler üretmek kolaydır.Eğer enerji azalması zaman çok hızlı ise, küçük delik kolayca çökecek, sonuç olarak yerel alt kesim. Güç ve hızı eşleştirmek için kontrol etmek, alt kesim problemini etkili bir şekilde çözebilir.

news-QUESTT-Solutions to Laser Welding Defects-img-1

5- Çöküş.

Kaynak hızı yavaşsa, erimiş havuz büyük ve genişse, erimiş metal miktarı arttıkça ve yüzey gerilimi daha ağır sıvı metali korumak zorsa,kaynak merkezi batacak.Bu noktada, erimiş havuzun çökmesini önlemek için enerji yoğunluğunun uygun şekilde azaltılması gerekir.

news-QUESTT-img-1

Correctly understanding the defects produced during the laser welding process and understanding the causes of different defects can help us solve the problem of abnormal weld seams during the laser welding process in a more targeted manner.